“We continue the tradition from the past by producing authentic paints using only the finest ingredients”
×

Over ons

ABOUT PAINTING THE PAST……

Onze geschiedenis begint in 1998 in Engeland waar we tijdens ons bezoek  een bijzondere verfproducent ontdekte.
Onder de indruk van de kwaliteit van de verf in combinatie met de diepe krijtachtige uitstraling besloten we dat deze verf geïntroduceerd moest worden in de woon- en decoratiewinkels. En dat deden we….in het jaar 2000 introduceerde we deze verf  en kleuren onder onze eigen naam, Painting the Past. Heden wordt onze  verflijn verkocht  aan meer dan 400 enthousiaste geselecteerde dealers in Europa. Deze  worden geleverd vanuit onze warehouses in Nederland en Duitsland waar tevens onze hoofdkantoren zijn gevestigd.  

Painting the Past is een verflijn die de sfeer en romantiek van het verleden laat herleven. De collectie bevat ruim 100 kleuren die in ons eigen atelier zijn ontworpen. De kleuren worden uitgebracht op handgeschilderde kleurkaarten die ieder een eigen stijl, sfeer en beleving uitstralen. De verven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar voldoen aan de gebruikerseisen van nu, eenvoudig aan te brengen, watergedragen, zeer laag VOC-gehalte, omgevingsvriendelijk en slijtvast, . De toevoeging van krijt en hoogwaardige pigmenten zorgen voor een authentieke en poedermatte uitstraling. De kleuren zijn een impressie van onze reizen naar Engeland en vele andere bijzondere plaatsen. Kastelen, landhuizen en eeuwenoude boerderijen brachten ons tot dit kleurenpallet.

De combinatie van het traditionele verfrecept en onze eigen unieke kleuren maakt deze verf niet te evenaren of te kopiëren.

Environmentally friendly
Handpainted colourcards
Water-based, durable and easy to apply
Suitable for walls, ceillings and woodwork
Exceptional coverage to achieve a chalky
finish with great depth
Contains over 100 colours

#PAINTINGTHEPAST

Share your photo on Instagram, tagging @paintingthepast